OSGB Hizmetleri

İşe Giriş Sağlık Raporu

İşe giriş sağlık raporu, çalışanların sağlık durumlarına dair en net bilgileri verdiği için çalışma sürecindeki doğabilecek riskleri azaltmaya yardımcı olur. Yani bu rapor işveren içinde çalışan içinde birçok riskin önüne geçilmesine fayda sağlar. Çünkü kişilerin çalıştıkları ya da çalışacakları işe uygun olması gerekir. Aksi halde kişisel sağlığının el vermediği bir işte çalışan kişi için zamanla istenmeyen sonuçlar kendini gösterecektir. İşe giriş sağlık raporu, sizin ve işvereninizin birlikte çalışarak sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmak için attığı önemli bir adımdır. Kendinizi ve işinizi korumak için bu önemli adımı atın ve sağlığınızı öncelikli tutun.

İşe Giriş Sağlık Raporu​

EK2 Muayene Formu

EK2 Muayene Formu

Ek-2 sağlık raporu iş yeri hekiminden alınabilen bir rapor türüdür. 50 kişiden az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfına giren iş yerlerinde çalışacaklar aile hekiminden de ek-2 sağlık raporu alabilir. Çalışacak kişinin henüz işe başlamadan önce işe uygunluğunu tespit etmek maksadıyla yapılan muayeneye işe giriş muayenesi denir.

İşyeri Hekim Hizmetleri

Herhangi bir işyerinde çalışanların sağlığının korunması, olası meslek hastalıkların önüne geçilmesi ve gerekli tanı ile tedavilerin uygulanması için işyeri hekimi hizmeti gerçekleştirilmektedir.

İşyeri Hekim Hizmetleri​

İş Güvenliği Uzmanı Hizmetleri​

İş Güvenliği Uzmanı Hizmetleri

İşyerlerinde yapılan iş nedeniyle ortaya çıkabilecek insan sağlığını ve güvenliğini olumsuz yönde etkileyebilecek olaylardan çalışanın ve işverenin korunmaları için yapılan çalışmaların tamamına verilen isimdir. Alınabilecek önlemlerin yanı sıra çalışma ortamında var olan sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi yönünde sistemlerin oluşturulması da İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları içinde yer almaktadır.

Diğer Sağlık Personeli

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere bakanlıkça belgelendirilmiş hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni ve çevre sağlık teknisyeni diplomasına sahip olan kişiler ile bakanlıkça verilen İşyeri Hemşireliği Sertifikası sahibi olan kişilerdir.

Diğer Sağlık Personeli​

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri​

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri

6331 sayılı kanunla işyerleri risk değerlendirilmesi sonucunda tespit edilen hususları önlemekle yükümlüdür. Burada tüm sorumluluk işverene ait olmakla beraber İş sağlığı ve güvenliğinin kurumun genelinde benimsenmesi nihai hedeftir. İş güvenliği uzmanı tarafından verilecek eğitim ile işyerindeki olası riskler tespit edilecek ayrıca meslek hastalıklarında ne yapılması gerektiği değil meslek hastalıklarına yakalanmamak için alınması gereken tedbirler ele alınacaktır. Bu bağlamda işveren ile çalışanlar dikkatli bir şekilde işleri yürütürken tehlike arz eden durumları tespit ederek bunların önlenmesi için çalışacaktır. Ülkemizde işyerleri az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olmak üzere 3 gruba ayrılmıştır

İlk Yardım Eğitimleri

İlk yardım, beklenmedik bir durum veya acil bir sağlık sorunuyla karşılaşıldığında, olay yerinde bulunan kişiler tarafından yapılan acil tıbbi müdahalelerin tamamıdır. İlk yardım, bir kazaya, yaralanmaya veya hastalığa anında müdahale etmek ve acil durumda sağlık sorununun şiddetini azaltmak, hayat kurtarmak veya iyileşmeyi desteklemek amacıyla uygulanır.

İlk Yardım Eğitimleri ​

Yangın ve Yüksekte Çalışma Eğitimleri​

Yangın ve Yüksekte Çalışma Eğitimleri

Temel yangın eğitimi, bir kişinin yangın durumunda nasıl tepki vereceğini ve yangın güvenliği önlemlerini nasıl alacağını öğreten bir eğitim programıdır. Bu eğitim, kişilerin yangın çıkışlarını bulma, yangın söndürme ekipmanlarını kullanma ve yangın sırasında doğru davranışları sergileme becerilerini geliştirmeyi amaçlar. Yükseklik kavramının ne olduğu bilindiğinde yüksekte çalışma eğitiminin önemi de ortaya çıkacaktır. Kısaca tanımlamak gerekirse bir kişinin herhangi bir malzeme veya ekipman olmadan rahatlıkla çıkılamayacak yükseklik diye tanımlama yapmak yanlış olmayacaktır. Bu tanımdan da anlaşılacağı gibi yüksekte çalışma eğitimi tehlikeli ve riskli olabilecek çalışan kişilerin alması gereken ve yüksekte yapılan çalışmalar için geçerli ve gerekli olan bir eğitimdir.

Ortam Ölçümleri ve Periyodik Kontroller

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 4. Maddesinin 1. Fıkrasının a. Sekmesine göre işverenlerin her türlü tedbiri alma yükümlülüğü bulunmaktadır. Ayrıca yine aynı kanunun “Risk değerlendirmesi, kontrol, ölçüm ve araştırma” başlığı altında 10. Maddenin 4. Fıkrası ; (4) İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden çalışma ortamına veçalışanların bu ortamda maruz kaldığı risklerin belirlenmesine yönelik gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaların yapılmasını sağlar.) demektedir. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30. Maddesine göre Bakanlığın Yönetmelik çıkarma yetkisi bulunmaktadır

Ortam Ölçümleri ve Periyodik Kontroller​

Risk Analizi ve Acil Durum Eylem Planı​

Risk Analizi ve Acil Durum Eylem Planı

İlk olarak 6331 sayılı iş kanunu gereğince tüm iş yerlerinde Risk Analizi yaptırmak zorunludur. Tehlike sınıfı tebliğine göre az tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler de 6 yılda bir, tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler için 4 yılda 1, çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler için ise 2 yılda 1 yenilenmesi zorunludur. Ancak işletmeler de olası bir iş kazası, proje – ekipman değişimi, taşınma gibi özel durumlar da ise derhal Risk Analizi güncellenir. Risk analizi oluşturulurken mutlaka , çalışan temsilcisi, iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi, işveren- işveren vekili, destek elemanı olması zorunludur. Risk analizi hazırlanmadan önce mutlaka “Risk Analizi” ekibine özel eğitim verilmelidir.
Aydınlı mah. İzzet Kabadayı Sk. Has Bahçe B Blok No 40 Tuzla İstanbul | Telefon: 0532 216 2558 | Email: info@cerrahogluosgb.com

© 2023 Created with | DeepArt Agency